dinsdag, september 07, 2004

Dilemma

Verschrikkelijk natuurlijk, Beslan. Een ongekend hard drama voor de bevolking daar, voor het hele land en ook voor de hele mensheid.
Echter, ik verkeer omtrent dit verhaal (en soortgelijke) in tweestrijd. Zolang de wereld geen onderscheid wenst te maken tussen vrijheidsstrijd en terrorisme, zullen de Bushen en Poetins van deze aarde elk excuus aangrijpen om hen onwelgevallige provincies/landen/regimes/partijen* met bikkelharde hand aan te vallen.
Er is geen oplossing voor de wereldproblematiek die nu terrorisme heet, als we bijv. niet het recht van Palestijnen en Tsjetjenen erkennen op het leven in een eigen vrij land. Dat de situatie in Israel een van de grote aanleidingen is tot de diverse Al Quaeda-offensieven kan ook moeilijk ontkend worden.
En dan kun je nog zoveel coalities smeden, nog zoveel troepen sturen en nog zoveel gespierde taal uiten: oplossen zul je het nooit.
Ik vrees met groten vreze

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...