donderdag, december 09, 2004

Oude baas

Gisteren zagk mijn oude baas op tv. Als zo vaak zat hij aan een grote tafel tegenover een zaal met journalisten: acht regionale en 1 landelijk dagblad gaan het komend jaar werken aan een nieuwe formule om uiteindelijk als 1 krant de vodjes Metro en Spits (zeg maar: de vloerbedekking van de trein) te gaan bestrijden.
Zoals altijd gonst het van de kreten over "persvrijheid in geding" en "redactionele opstand", maar ook zoals altijd zat Theo daar minzaam glimlachend tegenover.
De oude baas blijkt een oude vos: zijn streken niet verleerd weet hij ook dat over een jaar een aantal van die kranten het water dermate aan de lippen voelen dat ze hem smeken om overlevingskansen.

Posthuum vintik het jammer dat ik niet heb toegehapt toen ik dit voorjaar bij het krantenconcern werkzaam kon worden, ik had dit wel willen meemaken. En Bouwman, das toch wel een vent die concernwise zijn naam eer aan doet.

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...