maandag, februari 06, 2006

Post Traumatische Stress Stoornis

In de vakliteratuur heet dat PTSS. Je kent dat wel, van die mensen die na een ingrijpende gebeurtenis totaal doorslaan: van denken dat ze napoleon zijn tot het horen van stemmen in hun hoofd die ze bepaalde opdrachten geven.

Nu is er James Blunt. De man heeft in de Kosovo oorlog als luitenant of korporaal gevochten en is nu een aantal jaren terug op zijn oude stek. Blijkbaar hebben de gruwelijke gebeurtenissen een heftige indruk op hem gemaakt, want de man denkt nu dat hij zingen kan. En nog erger: dat ie iets met ons moet delen.

Na de softe jengel "You're beautiful" heeft ie nu weer een identiek trauma-liedje (iets met goodbye my lover of zo) waarin hij poogt zijn pijn van zich af te, ahum, zingen.

Kan iemand die man tegen zichzelf in bescherming nemen????

1 opmerking:

Anoniem zei

Inderdaad. Ik dacht dat het niet zeurender kon dan 'You're beautiful', maar de man heeft zichzelf overtroffen! 'Goodbye huppeldepup..' heeft geeneens een refrein. Als-ie nou de volgende keer gewoon het gehele nummer weglaat ben ik dik tevreden.

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...