woensdag, april 14, 2010

Gifbeker

Tuurlijk was ik blij om te zien dat de voetbalclub, waar ik t meest mijn empathie bij heb neergelegd, alsnog kans maakt op de eredivisietitel.
dat neemt niet weg dat bij mij de teleurstelling over de teloorgang van het voetbal overheerste gisteren.
Begt zegt: NIET SPELEN, die bekerfinale. Leegdrinken, die gifbeker.
Of je speelt m helemaal niet, bevoordeelt daarmee niemand en benadeelt in ieder geval het ongereguleerde zootje dat zich voetbalfan neemt.
Of je speelt m op een dinsdagmiddag, zonder publiek en op neutraal terrein. Dan geef je de clubs in ieder geval t voordeel van de twijfel en benadeel je in ieder geval opnieuw de "supporters".

Wat voor mij als cultuurpessimist in ieder geval genadeloos is aangetoond, is dat nationalisme, provincialisme en/of patriottisme een misplaatst gevoel vormen dat het slechtste in de mens naar boven brengt. Uit naam van je streek een andere streek vervloeken, uit naam van je regio de andere regio neerhalen, uit naam van je land een ander land afmaken: het zal dan wel een oergevoel zijn, maar barbaars blijft het.

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...