zaterdag, maart 24, 2012

Min Dit: The Children of Diyarbakir - Miraz Bezar


zomaar weer eens voor de tv op de late vrijdagavond. Dit werd best nog een bijzondere zit, want waar de film sloom begon , pakte hij langzaam uit tot een heel catchy, edoch loodzwaar verhaal over het lot van de Koerden in Oost-Turkije.

Het verhaal: de ouders van twee heel jonge kinderen geven op verzoek van de schoonzus een dagje onderdak aan een op de vlucht zijnde politiek activist. Van geen kwaad bewust gaan zij door met hun leven, maar het bezoekje blijkt geregistreerd. Op het eerstvolgende familie-uitje wordt de auto staande gehouden en worden de beide ouders zonder pardon geexecuteerd.
De kinderen blijven letterlijk verweesd achter en proberen de zorg voor elkaar te koppelen aan een vorm van streetwise overleven.
Met enige hulp van andere straatkinderen en een vriendelijk handelende callgirl lukt dat. Totdat ze de dader van de moord op hun ouders plots in de ogen kijken.

Boeiende film, triest verhaal doch zeer meeslepend.

Geen opmerkingen:

Green Border (aka Zielona Granica) - Agnieszka Holland

Green Border op IMDb (6,4)   Green Border op Moviemeter (3,50) Ik kon de slaap maar moeilijk vatten gisteravond, er spookte te veel door mij...