dinsdag, augustus 21, 2012

Reprise- Joachim Trier





Reprise op IMDb

Nogal moeilijke film. Bij vlagen te moeilijk , zelfs. En dat leek me gezien het oorspronkelijke script niet echt nodig. Er zitten mij iets te veel flashbacks én versnelde vooruitzichten ingemixt om de film helder te houden. da's jammer.

Reprise vertelt het verhaal van twee jonge Noorse boezemvrienden die beiden op het punt staan een roman uit te brengen. In volgorde wordt in beeld gebracht wat het "succes" met de respectievelijke heren doet. Problemen met vrienden, problemen met vrouwen, problemen met de maatschappij in het algemeen en uit die reeks volgt voor elk van hen een totaal verschillende verwerking.

Het boeiendst aan de film zijn de momenten waarin de vrienden elkaar confronteren met hun dagelijkse werkelijkheid. Hun verschillende visies en verwerkingen drijft ze uiteen, maar als een paal boven water staat dat ze elke keer elkaar na zo'n periode weer zullen opzoeken.

Had iets mooier gekund, is zeker niet slecht maar een te mager resultaat met zo een fraai gegeven.

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...