zondag, januari 26, 2014

Les géants - Bouli Lanners

Les Géants op IMDb
Dat is overdrachtelijk bedoeld he, die giganten. In werkelijkheid zijn de reuzen uit de titel juist drie opgroeiende tieners. Ze wíllen wel groot worden, maar ze zijn het nog niet.

Groot in fysiek opzicht, om die bullebak van een meppende buurtverpester eens aan te pakken. Maar ook groot in "de misdaad", om met het verdiende geld een luxe leventje te leiden. Gaat allemaal niet vanzelf, dat snapt u.

De jongens zijn in de zomervakantie beland. Achtergelaten door hun ouders, waar die zijn blijft onduidelijk? Op vakantie? Definitief vertrokken? Blijven raden!
Om aan eten te komen zoeken de jongens naar inkomsten. Elke dag een beetje autorijden en roeien gaat immers vervelen. Ze besluiten het ouderlijk huis van een van hen te gaan verhuren aan een wietkweker. Van de huuropbrengsten moeten ze ruim kunnen leven, nietwaar?
U begrijp dat de harde misdaad niet helemaal hun wereldje is, dat ze worden gepiepeld waar ze bij staan en dat die meppende gast steeds maar terug blijft komen. Opgroeien gaat van au.

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...