donderdag, oktober 08, 2015

Geen koningen in ons bloed- Mees Peijnenburg

Geen koningen in ons bloed op IMDb
Zo'n kleine film, er is niet eens een poster van te vinden zo 1-2-3. Titel uit de reeks OneNightStands van de nederlandse niet-commerciële omroep. Fijne kleine film.

De titel verwijst naar de plek van het ongelukkige wiegje van de beide hoofdrolspelers. Zij, broer en zus, groeiden niet op in een paleis maar in een gebroken gezin. Wat er precies is gebeurd, krijgen we niet te zien maar dat vader een compleet afwezige en moeder een behoorlijk dubieuze rol heeft gespeeld in hun leven moge duidelijk zijn. Ze verhuizen dan ook continu van opvanghuis naar opvanghuis, de jeugdzorg heeft de handen vol aan ze.
Als de zorgwerker komt vertellen dat hun moeder overleden is, is de reactie dan ook lauw. Geen van beiden heeft zin om de urn mee te nemen naar zijn kamer, deze scene zegt alles.
Het gaat van kwaad tot erger met de twee , tot aan gevangenisstraf aan toe, maar zelfs daar blijkt dat hun familieband sterk is. Het is "twee tegen de rest van de wereld" .

Niet optimistisch, maar wel een lief soort film.



Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...