donderdag, mei 19, 2016

Mortdecai - David Koepp

Mortdecai op IMDb (5,5)
Onleuk. Tamelijk onleuk zelfs. Als je grappen zo slecht zijn dat zelfs een Johnny Depp je niet kan redden, kun je niet spreken van een komedie.

Graaf Mortdecai zit aan de grond. Het ging zijn familie van landadel jarenlang goed, maar hij krijgt het budget niet rond. Er moet kunst worden verkocht om de schuldeisers te sussen. Plots duikt er een verhaal op van een oude restaurateur die een oud waardevol schilderij heeft opgeknapt. Dat schilderij zou door de Duitsers in WO2 gestolen zijn en achterop een code bevatten naar een weggesluisde hoeveelheid geld. Miljoenen. En die miljoenen zouden Mortdecai.....enfin, u snapt.

Tweede verhaallijn is dat meneer de graaf geheel in stijl van de familielijn een snor aan het kweken is. Die snor weerhoudt zijn vrouw echter van liefdevolle handelingen, zozeer zelfs dat ze iets te veel om zich heen gaat kijken. Bijvoorbeeld naar die knappe rechercheur die, gossie, toevallig ook op zoek is naar dat ontvreemde schilderij.

Misschien kunt u er iets van maken.

Met oa Johnny Depp, Gwyneth Paltrow en Ewan McGregor.


Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...