woensdag, juni 21, 2017

True Story - Rupert Goold

True Story op IMDb (6,3)
Bijzonder verhaaltje wel. Niet wereldschokkend maar wel een leuk ingenieus script. En waargebeurd/
Vermeende seriemoordenaar wordt gepakt in Mexico. De naam die hij bij arrestatie opgeeft, is die van een net bij de New York Times ontslagen journalist. Die had enkele getuigenverklaring door elkaar gehaald en daarmee een niet hard te maken verhaal onverdedigbaar gemaakt, net terwijl hij dacht onderweg te zijn naar de Pulitzerprijs.
Door bovengenoemd voorval lijken de twee tot elkaar verdoemd te zijn. Er zitten veel onduidelijkheden in het verhaal van de verdachte en de journalist - nu toch even zonder opdrachtgever - lijkt de juiste man om diens statement op te tekenen.
Hij schopt het zover dat een uitgeverij interesse blijkt te hebben in het verhaal, dat dan in boekvorm gepubliceerd gaat worden na de rechtszaak. Script ingediend, alles staat klaar. Maar dan..
Dan begint de verdachte te draaien: hij vertelt in de rechtbank andere dingen dan hij de journalist heeft verteld. En dan komt voor de kijker onherroepelijk de vraag naar boven: wat is het ware verhaal en wie vertelt het?

Met : Jonah HillJames Franco , Felicity Jones

Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...