maandag, oktober 30, 2017

Jason Bourne - Paul Greengrass

Jason Bourne op IMDb (6,7)
Zo, heb de schijf flink opgeruimd gisteren. Maar liefst drie films er doorheen gejast. Dit was de laatste van de avond. Wie mij kent, weet dat dit soort films niks voor mij zijn. Ik probeer ze echter altijd (achteraf) omdat je nooit weet of er een gesprek van komt of dat het in een filmquiz bruikbaar wordt). Anyways: actiefilm dus!

Bourne is een afvallige CIA-agent die op een of andere manier toch de hele tijd met de CIA in aanraking wil komen. Of wordt gebracht. In deze film begint dat in Griekenland waar een meissie een stickie aan hem geeft met gevoelige informatie. Gevoelig zowel voor hem als voor de CIA.
Hij gaat verhaal halen, moet daarvoor om een of andere reden in Berlijn en Londen en Las Vegas zijn. En uiteindelijk vindt ie in een gefrustreerde CIA-medewerker een medestander, zij houdt hem waar nodig uit de wind. Nodeloos ingewikkeld af en toe, maar het blijft steeds gaan over spionage en tegengestelde belangen rondom (de aanpak van) staatsveiligheid.

Met : Matt Damon, Alicia Vikander, Tommy Lee Jones, Vincent Cassel

Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...