zaterdag, november 04, 2017

Limburgia - Noel Loozen

Limburgia op IMDb (7,5)
Ingetogen tv-film over de Limburgse schutterij. Willie is al jaren actief in de schutterij en wil dit jaar ook wel eens de eretitel "Koning van de Schutterij" op zijn palmares schrijven. Om winnaar te worden, moet men het laatste restje van een houten vogel van zijn spits af schieten.
Willie organiseert zich suf en op de grote dag is hij dan ook al vroeg in touw. Zijn zoon wordt geacht te helpen maar gebruikt de feestdag om het mooiste meisje van het dorp te verleiden. Doordat zoonlief verzaakt, moet moeder nu opeens voor de drankjes zorgen op de feestdag. Dat gaat mis, onderweg naar het feestterrein verongelukt moeder.
Willie gaat stuk van verdriet en doet rare dingen. Met zijn zoon praat hij niet meer en zijn schuur verwordt tot zowel prijzenkast als herdenkingsplek. Willie draait door , helemaal als de burgemeester het terrein van de schutterij wil platgooien voor nieuwbouw.

Met: Michiel Kerbosch, Mieneke Bakker, Maarten Brorens

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...